четвъртък, 22 август 2013 г.

5 плода за сяйна кожа


Че плодовете са най-доброто лекарство е добре познат факт. Ние също така знаем, че една чаша плодов сок на ден със сигурност ще гарантира избистряне на тена. Какво ще кажете за масаж с плодове пулп или ексфолиране на лицето с  плод? Плодовите ексфолианти за лице са известни в продължение на най-малко едно десетилетие. Хората стават все по-предпазливи от ефекта на химикалите върху кожата си и затова по-голямата част прибягват до използване на нещо от собствената си кухня. Какъв по-добър начин от този да поглезите кожата си с нещо, което е чисто от токсини и не е вредно за кожата Ви?
Освен факта, че те хидратират и подмладяват кожата, ароматът на плод действа антистресово. За разлика от продуктите за красота, плодовете са по-евтини, естествени са и разликата след прилагането им е видима. Ето някои от плодовете и техните свойства, изберете това, което ви подхожда най-добре!

Банан: Това е един плод, който е в изобилие в България през цялата година. Знаем, че е добър източник на желязо, магнезий и калий и спомага за намаляване на менструални спазми. Ефектът от банан на кожата също не е нещо, което може да бъде игнорирано. Бананите са богати на витамин А, B и E и по този начин работят като агент против стареенето. Едно пюре от банан на лицето може да направи чудеса за вашата кожа.

Лимон: Лимоновият сок е важна съставка в много рецепти. Това също е плод на всички сезони и почти винаги намира място във вашата кухня. Поради съдържанието на витамин C, лимоновият сок ще направи кожата ви красива. Една чаша топла вода с една чаена лъжичка мед и лимонов сок на гладно всяка сутрин е чудесен начин да имате чиста кожа. Със своите стягащи свойства, сокът може да се използва за изсветляване на тена, а също и за намаляване на белези от акне. Разтрийте лимонова кора от вътрешната страна върху лакътя си, за да премахнете тъмните петна. Смесете лимон и мед и го използвайте като естествен избелващ тоник.

Ябълка: Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен е изтъркано, но нейните ползи за здравето са безспорни. Ябълката е антиоксидант, предотвратява увреждане на клетките и на тъканите. Изследванията на диетолозите показват, че ябълките съдържат обилно количество еластин и колаген, които спомагат за поддържане на кожата млада. Прилагането на смес от ябълково пюре, мед, розова вода и овесена каша може да действа като ексфолираща маска върху кожата.

Портокал: Богат на витамин С, който подобрява структурата на кожата. Както ябълката, портокалът съдържа колаген, който също забавя процеса на стареене на кожата. Разтрийте вътрешността на портокал върху кожата си за да я стегнете. Портокалът може да бъде изсушен и под формата на прах да се използва като естествен скраб. Подобно на лимона, портокалите също помагат за избелването на петната.

Папая: За ползите от този плод на кожата е известно още на  нашите предци. Папаята е богата на антиоксиданти и съдържа специален ензим, наречен папаин, който да премахне мъртвите клетки и да лекува кожни наранявания. Една чаша мляко с папая или просто прилагане на месото на папаята върху кожата ви може да направи чудеса за вашата кожа.


Манго: С право наричан „цар на плодовете“ не само заради вкуса си, но и заради ползите за здравето. Меките месести плодове имат невероятен ефект върху кожата. Богати на витамин А и на антиоксиданти, той се бори срещу стареенето, регенерира клетките и възстановява еластичността на кожата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар