вторник, 17 септември 2013 г.

Модни тенденции в маникюра Есен-Зима 2013 - 2014г.


Добре известен факт е, че ръката на жената е едно от първите неща, на което мъжете обръщат внимание, когато се срещнат за първи път. Така че хубавият маникюр е много важен момент във формирането на идеалния образ.
Какъв вид маникюр е на мода през есента и зимата на 2013-2014? Какви трябва да бъдат ноктите ви, за да предизвикват възхищението на другите? Нека да разгледаме водещите модни тенденции в маникюра през 2014 година.

Истински и естествени.
В новите есенно-зимни тенденции за 2013-2014 дизайнери и стилисти предпочитат маникюр в стил Nude (Естествен). Естествени цветове: бежово, безцветни, светло розово, бледо кафяво. Бавно, но сигурно естествените нокти, естествената им форма изместват изкуствените. Този сезон най-актуални ще бъдат късите нокти, овалните нокти, ноктите със средна дължина или бадемова форма. (Уви, обувки на висок ток и квадратни нокти вече не са актуални). Акцентът е върху добре оформения маникюр, но не и върху разнообразието.


Модерни цветове за маникюр есен-зима 2013-2014.
Що се отнася до актуални цветове, то изборът на стилистите пада върху металните цветове: злато, сребро, стомана, бронз и олово. Препоръчани в новите стилове за сезона гръндж и военен, въплътени в областта на маникюра имаме следното: метален блясък - безспорния хит на есента и зимата на 2013-2014.
Модерен цвят върху ноктите са и  различните нюанси на червеното: Бордо, лилаво, червено, оранжево, фуксия, и сочни цветове Бери.



Френски маникюр и маникюр "Луна".
Изобретен през 1976 г., френският маникюр здраво държи позицията си в модния пиедестал. Не е изненадващо - чист, елегантен, подходящ за всяка форма на ноктите и дрехите, маникюр, който не изисква огромни усилия и не отнема много време – любим маникюр на жените по целия свят. Но модата няма да е на мястото си, ако не добави нови щрихи към обичайните решения. На класическия френски и лунен маникюр може да се добавят нюанси като градиент живопис, декорация малки кристали, цветен вместо бял лак. Имайте предвид обаче, че минимализмът - като една от водещите тенденции за предстоящия есенно-зимния период - не е отменен, така че трябва да се откажете от изобилието на кристали и камъни по ноктите. Ако имате силно желание да се обсипете с камъчета, то в такъв случай се  ограничете с един пръст на всяка ръка.


Палитра от цветове
Светли и ярки лакове (различни за всеки пръст) със сигурност е уместно да се носят през пролетта и лятото, отколкото през есента и зимата, но от друга страна - те са измислени, за да добавят яркост  през скучните и сиви дни на есента и зимата.


Матови лакове.
Друга тенденция, която се появи наскоро, но бързо се възприе в света на модата на ноктите това са матовите лакове. Много елегантен и сдържан маникюр, и най-важното - много необичайно!


Дантела
В новата колекция есен-зима 2013-2014 дизайнерите залагат на женственост и избират като основна "червената линия" - може да се проследи във всички колекции на модни облекла, обувки, аксесоари. Разбира се тази тенденция е от значение в областта на маникюра. Елегантна изискана дантела - най-доброто доказателство. Японски Цветя (толкова дълго заема първо място в класацията за живописни ноктите)! – до вчера! Днес - без листа, пеперуди, цветя. Лакът демонстрира женственост и лукс.


Хайвер.
Този сезон стилът „Хайвер“ няма да е особено актуален. Лакирането на ноктите в този стил дори се смята за лош вкус. Ако все пак сте големи почитатели на този стил, то ограничете се с лак само върху един или два пръста на ръката.




Добре поддържания маникюр – мощно оръжие на всяка жена по пътя към съвършенството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар