петък, 8 ноември 2013 г.

Красиви ходила



Махнете стария лак
Ако имате останки от лака от последния педикюр, то вече е време да се отървете от тях. Използвайте ацетонов лакочистител и памучен тампон, за да свалите стария лак. Трябва да се започне с чиста плочка, за да получите професионален вид.

Накиснете
Вземете леген и го напълнете с топла вода. Потопете краката и ги оставете да киснат 10 мин.

Ексфолирайте мъртвата кожа
Подсушете краката си. Вземете пемза или пила за крака и хубаво почистете мъртвата кожа.

Оформете
Сега е време да се съсредоточите върху вашите нокти. Използвайте подрязване или изпилване, за да ги намалите. Придайте на ноктите си квадратна форма вместо заоблена –експертите твърдят, че така е по-малко вероятно да се получат врастнали нокти.

Хидратиране и релакс
Нанесете овлажняващ крем, обуйте памучни чорапи и се отпуснете. Може дори да поставите електрическа възглавничка под краката си, защото топлината ще помогне на овлажнителя да проникне в кожата. Прочетете хубава книга или последния брой на любимото си списание, докато лосионът си върши работата.

Подготвяне за лака
Сега, когато краката ви са меки и гладки, е време да си подготвите ноктите. Почистете остатъците от овлажнителя върху нокътната плочка с лакочистител. Така лакът ви ще се задържи за по-дълго време.



Нанасяне на лак

Започнете с нанасянето на основен лак. Оставете го да изсъхне за няколко минути и продължете с любимия си цвят. Нанесете два пласта от цветния лак. След като изсъхне поставете топ лак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар