сряда, 2 октомври 2013 г.

Лесни домашни козметични маски

Следващия път, когато отидете на пазара вземете няколко плода и зеленчука в повече за смесване на вашите собствени домашно приготвени маски за грижа за кожата! Това ще ви спести пари и ще придаде много вкус.




Лимонов тоник  за почистване за всички типове кожа

Съставки:

1/8 чаша смлени бадеми
2 с.л. мляко или сметана
1 чаена лъжичка лимонов сок
Размесете старателно и използвайте  за нежно почистване на кожата. Изплакнете добре с топла вода.
Полза за кожата:
Лимоните са естествен източник на алфа хидрокси киселини (AHAs) и антиоксиданти. A естествена форма на AHA като лимон се намира в много природни рецепти за грижа за кожата не само за почистване, но и за тонизиране и ексфолиране на кожата."

Ревитализиращ портокалов крем

Съставки:
1 жълтък
1 ч. л. мед
1/8 чаша пресен сок от цитрусови плодове (лимон, портокал или лайм)
1 пакетче обикновен желатин
Всички съставки се смесват добре и се нанасят върху кожата за 20 до 25 минути.

Полза за кожата:
Портокалите са чудесен източник на витамин С, за които е клинично доказано, че предотвратяват   бръчки и фини линии. Цитрусовия сок ексфолира мъртвите клетки на кожата в дълбочина и стимулира обновяването на нови кръвни клетки."


Маска за тяло с авокадо

Съставки:
2 бр. пюрирано авокадо
3 супени лъжици морска сол
1/4 чаша мед
Настъргана кората на два пресни лимона, заедно със сока
1/4 чаша кокосово масло
Смесете всички съставки заедно, докато сместа стане гладка и кремообразна. (Консистенцията трябва да е като на заквасена сметана.) Прилага се на кожата в продължение на 10 до 15 минути, след това се отстранява с топла вода. Съхранявайте неизползваната част в хладилник в продължение на два до три дни.

Полза за кожата:
Авокадото е истинска съкровищница на полезни съставки, включително витамини А, D и E, както и протеини, лецитин, калий и бета-каротин. Авокадото също така действа успокояващо на увредената от слънцето кожа, заличава белези и намалява старчески петна."

Няма коментари:

Публикуване на коментар