вторник, 3 септември 2013 г.

Как да хидратираме сухата кожа с мед


Суха ли е кожата ви от излагането на лятното слънце? Може да я освежите с мед. Медът ще я хидратира и подмлади, ще я направи красива.




ХИДРАТИРАЙТЕ КОЖАТА С МЕД

Медът е овлажнител, което означава, че привлича и задържа влага. Той е също така антидразнещ, което го прави подходящ за чувствителна кожа.


ОВЛАЖНЕТЕ СУХАТА КОЖА
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Този овлажнител, който съдржа в основата си мед е идеален за лицето, но може да се използва навсякъде – дори и на краката.

Съставки за две нанасяния:

2 супени лъжици мед
2 супени лъжици разтопено кокосово масло.
2 капки бергамотово масло (по избор)
1 капка масло от лавандула или чаено дърво (по избор)

Начин на употреба:
Смесете всички съставки заедно. Нанесете ги върху почистено и подсушено лице. Този изцяло натурален овлажнител може да бъде покрит и да се съхраняват в шкаф. За да го използвате втори път трябва да го загреете в микровълнова фурна за 10 секунди. Разбъркайте и нанесете.





ШОКОЛАДОВ ПИЛИНГ С МЕД
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Съставки за две нанасяния: 

2 чаени чаши мед
1/2 чаена чаша олио от гроздови семена
6 супени лъжици неподсладен шоколад, настърган (може да се замени с какао на прах)
2 чаши кашерна сол

Начин на употреба:
В купа смесете меда и маслото от гроздови семена. Добавете шоколада и солта, Разбъркайте добре. Сместа трябва да е зърнеста. Нанесете върху кожата и нежно масажирайте цялото тяло. Отстранете с топла, влажна кърпа или изплакнете с душ. Запазете останалата скраб в херметически затворена кутия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар